top of page

Sundsvalls första mobila hunddagis

Vi har en paus på det mobila hunddagiset över sommaren. Om du är intresserad av en plats när vi kör igång igen så skicka in en intresseanmälan.

Hur funkar ett mobilt hunddagis?

Du rastar hunden på morgonen och sedan hämtar vi den på förmiddagen beroende på rutt. Vi är ute och aktiverar oss i ca 2-2,5 timmar och sen börjar lämningen någon gång efter lunch. Exakta tider kommer när tjänsten drar igång igen.

Då hinner den vila lite innan du kommer hem och är nöjd och glad efter att ha varit ute några timmar med sina kompisar under dagen.

Du behöver inte vara hemma utan vi skriver en nyckelkvittens om vi har en extranyckel, annars är nyckelbox ett bra alternativ där du förvarar nyckeln och vi har en egen kod. 


Vad gör vi på dagarna?
Vi åker till olika platser t ex skogen, havet, landet, stan och olika bostadsområden för att hundarna ska få miljöombyten vilket är viktigt i deras träning. Då blir de trygga i olika miljöer och ni får en välmående hund. Ibland åker vi även till en rastgård så de får springa av sig. 

Vi promenerar men lägger även in vardagslydnad för att gruppen ska fungera så lugnt och tryggt som möjligt. Vi tar in en hund i taget så gruppen hinner vänja sig med varandra i god tid. 

 

För att gruppen ska fungera så bra som möjligt ska hunden:
* Vara minst 12 månader och frisk för att orka gå/vara ute ca 2 timmar per dag
* Fungera med andra hundar
* Trivas med att åka bil, i bur
* Kunna vara ensam hemma några timmar
* Ha med sig täcke om hunden behöver det. Koppel och halsband har vi egna. Om sele önskas står hundägaren för detta.
* Vara grundvaccinerad mot valpsjuka, parvo och HCC, men även mot kennelhosta. Vaccinationsintyg ska kunna visas upp vid start och vi tar en kopia på det. 
* Försäkrad och ID-märkt.
* Löptikar får vara hemma 3-4 veckor under deras löpperiod för att minska osämja och turbulens i gruppen.

 

Pris per månad:
Priser kommer upp när vi startar igång igen

Våra dagiskunder får 10% rabatt på våra övriga tjänster och även i vår webshop. 

SuperDogs mobila hunddagis följer Jordbruksverkets regler och normer för dagverksamhet, har tillstånd från Jordbruksverket för hundtransport och från Länsstyrelsen att driva hunddagis.  

Varför ska du välja mobilt hunddagis?

* Du slipper stressa med hämtning och lämning på dagis.

* Du slipper stressa hem på lunchen

* Du har en nöjd och glad hund när du kommer hem med vetskapen att den har varit ute på en längre promenad och haft roligt med sina kompisar

* Om du har en hund som mår bra av att vara i hemmets lugna vrå men behöver en längre promenad och umgås med andra hundar är mobilt hunddagis perfekt. 

* Det passar speciellt hundar som tycker att det blir för stökigt på vanliga hunddagis. Här får de en egen bur i bilen med bädd, filt och vattenskål och chansen att vila för sig själv en stund innan de är hemma igen i sin trygghet. 

* Hunden får miljöträning genom att vi åker till olika ställen och promenerar. 

* Hunden får lära sig att umgås med andra hundar i grupp. 

Varför valde jag just konceptet med mobilt hunddagis?

Jag har haft ett vanligt hunddagis för många år sedan och gillar det också men det här konceptet med att vara mobil tycker jag är perfekt. Det passar mig otroligt bra att kunna byta miljöer, att hitta nya vägar att gå på och att få göra det tillsammans med hundarna är superhärligt!​

Det är en sån härlig frihet att kunna välja var vi ska gå just för dagen efter vilket humör man är på. Ibland vill man bara lufsa runt i skogen och ibland känner man att man vill träna lite mer på att gå i bostadsområden där det är mer liv och rörelse. Ibland behöver hundarna också springa av sig och då åker vi antingen till en rastgård eller till vår trädgård som är inhägnad där de kan få leka. Vi släpper inga hundar lösa i skogen pga säkerheten och respekt för både djur och andra människor i skogen. 

Intresseanmälan

Vi hör av oss!

basso.ice.jackie.
bottom of page