top of page

Vi har börjat komma igång lite med hundmassage igen så skicka in en intresseamälan om ni är intresserade.

Hundmassage

ice massage

Om du har en äldre hund kan den må bättre både fysiskt och psykiskt av att få massage. Det frigör endorfiner och gör en stel och äldre kropp mjukare och mer följsam. 

Även stressade och nervösa hundar kan behöva hjälp att slappna av och få en lugn stund och där är en avslappningsmassage ett fantastiskt hjälpmedel. 

En massage är lika bra för oss människor som för hundar och kan hjälpa hunden att slappna av och må bättre, speciellt äldre, stressade och överaktiva individer. 

Cecilia är både diplomerad hundmassör samt diplomerad Hundfysioterapeut. 

Vi kommer hem till dig och masserar.

500 sek för 45-60 minuter

Milersättning ingår inom centrala Sundsvall. Om ni bor mer än 10 km från Sundsvall centrum (Gustaf Adolfs kyrka) tillkommer en milersättning på 50/mil för tid och bränsle.

Vad händer i kroppen när hunden får massage?

* Det ökar blodcirkulationen, näring och syre transporteras lättare ut till muskler, bindväd, benvävnad och inre organ och får även muskulaturen att slappna av. 
* Massage gör att läkningsprocessen går fortare om man har en skadad muskel eller sena. 

* Blodtrycket sänks eftersom musklerna slappnar av och blodet lättare kan cirkulera. 

* Massage frigör oxytocin, ett lugn och ro hormon som verkar i det parasympatiska nervsystemet, och påverkar även utsöndring och immunförsvar. 

* Det påverkar också lymfsystemet som rensar ut slaggprodukter och är en viktig del i immunförsvaret. 

* Massage bidrar till att ledvätskan stimuleras och gör att skelett benen glider lättare mot varandra och tillför syre och näring till ledbrosket.

Varför gillar jag massage?

Den här lugna och sköna stunden tillsammans med hunden gör att man själv slappnar av och jag tycker att det även påverkar ens eget oxytocin. Att se att hunden slappnar av och verkligen njuter är fantastiskt. Ibland tar det längre tid för vissa hundar att slappna av och då får man ge dem tid. En del vill inte ligga ner, då får man anpassa rörelserna och se till att hunden tycker det är ok. Det är alltid efter hundens villkor och ibland tar det några gånger för att hunden ska förstå att det är något bra man gör. Om en hund har ont kan den tycka att det är väldigt jobbigt på just det stället där smärtan sitter och man får istället massera andra delar av kroppen till en början, vilket hjälper även det. 


Jag brukar tänka på hur man själv känner när man får massage och att kroppen ibland behöver lite hjälp på traven när den är lite trött och stel. Man blir som sagt piggare och om man har smärta så brukar den oftast gå ner efter en stund. 

Vi masserar INTE vid:

- feber, infektioner eller inflammationer

- Sår eller blödningar

- Eksem eller andra hudåkommor med skör eller skadad hud

- Dräktiga djur

- Akuta muskel eller skelettskador

- Nedsatt allmäntillstånd

- Tumörsjukdomar (om inte veterinär har godkänt innan)

- Smittsamma sjukdomar

Om du känner dig osäker på om din hund kan få massage, rådgör först med en veterinär. 

Intresseanmälan

Vi hör av oss!

Dante
bottom of page